Mitä on ortopedinen osteopatia?

Ortopedinen osteopatia on tuki- ja liikuntaelimistön kipu- ja häiriötilojen hoitoa. Osteopaatti on nimikesuojattu Valviran hyväksymä ja valvoma terveydenhuollon ammattilainen. Osteopaatin koulutus antaa valmiudet satojen kliinisten testien suorittamiseen vaivojen syiden selvittämiseen. Osteopaatti käyttää nivelen toimintahäiriöitä ja virheasentoja korjatessaan manipulaatio- ja mobilisaatiohoitoja. Myös tarkka tekninen hieronta täsmäkohteeseen, erilaiset liikehoidot ja ohjeet kotiharjoitteisiin ovat tarvittaessa saatavilla.

Tarkalla tutkimisella ja haastattelulla osteopaatti sulkee pois sellaisia riskitekijöitä, jotka ovat esteenä hoidolle. Tarvittaessa osteopaatti ohjaa asiakkaansa jatkotutkimuksiin erikoislääkäreille.

 

Manipulaatiohoito

Niveltä ympäröivät rakenteet (jänteet, nivelsiteet) kiristetään kierroin ja taivutuksin, minkä jälkeen niveleen kohdistetaan lyhyt nopea liikeimpulssi. Liikeimpulssi ohjaa nivelpintoja erilleen toisistaan nivelen pysyessä normaalissa fysiologisessa liikelaajuudessaan. Tämä aiheuttaa joskus naksahtavan äänen.

 

Mobilisaatiohoito

Pyritään palauttamaan nivelen aineenvaihdunta toistuvien liikesarjojen ja erilaisten vipuvarsien avulla, jolloin nivelen normaalit liikelaajuudet palautuvat ja ympärillä olevat lihaskudokset rentoutuvat. Hyvänä apuna alaselän mobilisaatiolle voidaan käyttää manuthera-hoitopöytää.

Vastaanotolle on hyvä ottaa mukaan mahdolliset lääkärinlausunnot, röntgenkuvat, magneettikuvat yms. dokumentit.

 

Osteopatia auttaa:

• Selkäkivut: fasettilukko, iskias, noidannuoli (lumbago) sekä raskauden aikaiset/synnytyksen jälkeiset selän ja lantion alueen kiputilat.
• Niska-, hartia- ja päänsäryt. Migreeni, huimaus.
• Erilaiset nivelongelmat: nilkka-, polvi-, lonkka-,olkapää-, kyynärpää- ja ranneongelmat
• Jalkaterän, kantapään ja jalanpohjan ongelmat
• Käsien ja jalkojen kipu- ja puutumisoireet
• Välilevyongelmat
• Lihaskireydet ja triggervaivat
• Urheiluvammat

Varaa aikasi puh. 050 301 3566